Author Topic: My G40 only make 0,5 bar wit a 65mm pulley?  (Read 755 times)

Offline Andersfriis

  • Posts: 4
My G40 only make 0,5 bar wit a 65mm pulley?
« on: December 27, 2016, 11:37:07 pm »
My G40 polo wit 65mm pulley only make's 0,5 bar.

 is it Normal?

because I thought the pressure would be higher

BR
Anders

Offline polo classic

  • Members
  • *****
  • Posts: 259
Re: My G40 only make 0,5 bar wit a 65mm pulley?
« Reply #1 on: January 02, 2017, 01:00:12 pm »
That is less than what is normal with the stock pulley.

So it is either a boos leak or a charger more than ready for a rebuild

Offline kwijibo_coupe

  • Members
  • *****
  • Posts: 161
Re: My G40 only make 0,5 bar wit a 65mm pulley?
« Reply #2 on: January 03, 2017, 09:45:06 pm »
I'd be looking for boost leaks or the belts slipping, a 65mm pulley should be in the region of 1Bar. But may be slightly lower if you have mods like a bigger throttle, ported inlet, BVH or whatever.

Offline Ian Johnson

  • Posts: 90
Re: My G40 only make 0,5 bar wit a 65mm pulley?
« Reply #3 on: January 04, 2017, 04:25:11 pm »
1 bar  ???..........I thought stock was 7psi 0.5bar

Offline Jezza-7

  • Members
  • *****
  • Posts: 3832
Re: My G40 only make 0,5 bar wit a 65mm pulley?
« Reply #4 on: January 04, 2017, 08:25:39 pm »
I made between 17/19psi with a 65mm pulley and R1 charger, not a great deal on mods at the time so restricted airflow.

After i went 1341cc, head and throttle/inlet porting and a schrick cam, it dropped to 10 psi of boost and hit 12 psi at high rpm.

Offline Jezza-7

  • Members
  • *****
  • Posts: 3832
Re: My G40 only make 0,5 bar wit a 65mm pulley?
« Reply #5 on: January 04, 2017, 08:37:05 pm »
I think the standard boost pressure was about 0.7 bar.

With just a 65mm pulley you should see between 0.9 and 1.1 bar.

Have you checked all your vac lines?
Boost pipe clips?
Intercooler? I had a small leak from mine once.
The boost pipe from charger to intercooler does perish, mine also did this
Pipes from inlet manifold to ISV and from there to the top boost pipe?
Does the throttle body fully close?

If they are all good, potentially it can be your apex seals.