Author Topic: running badly- found the problem I think! GSF PARTS = SH1T3  (Read 6143 times)

Offline youngprodigys

  • Members
  • *****
  • Posts: 545
  • G 3URO
Re: running badly- found the problem I think! what engine cleaner???
« Reply #15 on: September 28, 2010, 11:05:26 pm »
heres a photo of what my plugs look like



fubar then

Offline Yoof

  • Traders
  • *****
  • Posts: 2355
  • I know naathing..
    • Polo Performance Parts
Re: running badly- found the problem I think! what engine cleaner???
« Reply #16 on: September 29, 2010, 05:34:34 am »
New plug time  :)

Offline scotsjohn

  • Members
  • *****
  • Posts: 967
  • Probably the oldest G driver in the Universe.
Re: running badly- found the problem I think! what engine cleaner???
« Reply #17 on: September 29, 2010, 09:00:08 pm »
Are the plugs seating down properly? Looks like soot all the way to the top of the threads; that's definately odd. I assume you cleaned the bit in the middle.

Offline youngprodigys

  • Members
  • *****
  • Posts: 545
  • G 3URO
Re: running badly- found the problem I think! what engine cleaner???
« Reply #18 on: September 29, 2010, 10:30:10 pm »
yer plugs are all the way down - i think this was oil from the top of the rocker cover after a little leak.


Well - what can i say- i learnt a lesson today, one that will effect me till the day i die.

NEVER EVER EVER BUY SOMETHING FROM GSF AND NOT CHECK IT!

i bought everything brand new for this engine - and found this little gem today - see if you can tell whats wrong



this what the inside of a dizzy cap should look like



and this is what i discovered on the other side



and a close up



must have been made by a muppet!
from what i can work out- i must have "just" been making a contact when andy came and mapped it- leave it to stand still for a bit....no contact. i changed this dizzy cap today and it actually ran- put old one back on- ran rubbish. its still having problems but it got better and better until it got to late to have it on (it aint quiet) hopefully just cleaning up all the crap.

spark plugs wernt as black as they were above and had started to go brown and white around the electrode

Offline lance

  • Members
  • *****
  • Posts: 921
Re: running badly- found the problem I think! GSF PARTS = SH1T3
« Reply #19 on: September 29, 2010, 10:58:00 pm »
buy cheap buy twice....

happy for ya mate! though i wish i talked you into selling up so i could of bought it cheap lol :D

Offline youngprodigys

  • Members
  • *****
  • Posts: 545
  • G 3URO
Re: running badly- found the problem I think! GSF PARTS = SH1T3
« Reply #20 on: September 29, 2010, 11:17:19 pm »
i still might just yet lol, cant believe that i allowed this situation to happen, the part was bought 2 years ago tho.... im an idiot really

Offline hayesey

  • Administrators
  • *****
  • Posts: 5776
  • The CV joint killer
    • ClubG40
Re: running badly- found the problem I think! GSF PARTS = SH1T3
« Reply #21 on: September 30, 2010, 09:59:40 am »
I think it's a bit unfair to label GSF as shit because you've got a knackered dizzy cap you bought two years ago  ???

but I'm glad you've found the cause and that it is something simple.

Offline dub-disaster

  • Members
  • *****
  • Posts: 1623
Re: running badly- found the problem I think! GSF PARTS = SH1T3
« Reply #22 on: September 30, 2010, 11:55:55 am »
be the part manufacturer thats fucked up wouldnt it on that cap not gsf doubt they check the stock they get in they just send it out. i aint oing to defend them too much as ihave a few dodgy bits for them but you cant beat tere prices so i will always buy bits form them.

Offline youngprodigys

  • Members
  • *****
  • Posts: 545
  • G 3URO
Re: running badly- found the problem I think! GSF PARTS = SH1T3
« Reply #23 on: September 30, 2010, 07:18:23 pm »
i dont think i have ever bought anything decent from GSF - looking at the order i bought the cap and blue temp sender at the same time - the blue temp sender was rubbish aswell i remember it because it was ridiculous. the bottom of the sender was deformed and wouldnt fit in the housing because of the deformation.

i must be unlucky, im sure there a good place to get parts from....not for me

Offline scotsjohn

  • Members
  • *****
  • Posts: 967
  • Probably the oldest G driver in the Universe.
Re: running badly- found the problem I think! GSF PARTS = SH1T3
« Reply #24 on: September 30, 2010, 09:21:40 pm »
You pays your money, takes your chance I think. I've had a duff thermostat and water pump recently, but over the years I've had mostly good value for money.

Offline dub-disaster

  • Members
  • *****
  • Posts: 1623
Re: running badly- found the problem I think! GSF PARTS = SH1T3
« Reply #25 on: September 30, 2010, 10:42:22 pm »
What was up with your water pump I've just bough one from them ?

Offline scotsjohn

  • Members
  • *****
  • Posts: 967
  • Probably the oldest G driver in the Universe.
Re: running badly- found the problem I think! GSF PARTS = SH1T3
« Reply #26 on: October 01, 2010, 08:15:09 pm »
Bearing packed in after less than a year/1000 miles. Just short commutes thank fuck.

Offline dub-disaster

  • Members
  • *****
  • Posts: 1623
Re: running badly- found the problem I think! GSF PARTS = SH1T3
« Reply #27 on: October 02, 2010, 11:25:37 pm »
Well I just got a water pump from then looks good quality to me and it's got a metal
impellar wich is whY I want as the plastic bits snap of as it did on my last one. Ashame they couldn't manage to get the whole order right they sent me the wrong cambelt. Oh well some you win some you lose in equal measures I find with gsf but can't be beaten on price. 

Offline youngprodigys

  • Members
  • *****
  • Posts: 545
  • G 3URO
Re: running badly- found the problem I think! GSF PARTS = SH1T3
« Reply #28 on: October 20, 2010, 05:30:04 pm »
got this running nicely again (for the moment) gave it a full service with new plugs and it purrs like a kitten on crack

Offline Andy

  • Traders
  • *****
  • Posts: 1502
Re: running badly- found the problem I think! GSF PARTS = SH1T3
« Reply #29 on: October 20, 2010, 11:29:47 pm »
 ;D