Author Topic: Indicator problem  (Read 1499 times)

Offline BenG40 gmoNeY

  • Members
  • *****
  • Posts: 16
Indicator problem
« on: February 08, 2015, 09:38:53 pm »
hi peeps my problem is I have a buzzing sound coming from passengers side of the car
After a while I get smoke coming up from that side. The buzzing sound stops if I
Switch the indicator stalk on. Is it the indicator relay or something more? if anyone
Can help with some info it'll b much
Appreciated thanks Ben

Offline GR40

  • Members
  • *****
  • Posts: 423
Re: Indicator problem
« Reply #1 on: February 08, 2015, 10:45:51 pm »
From your description it sounds like the relay has shorted out. Could also be your flasher that is shorting out though causing it to malfunction.

Offline BenG40 gmoNeY

  • Members
  • *****
  • Posts: 16
Re: Indicator problem
« Reply #2 on: February 10, 2015, 09:08:00 pm »
Cheers mate so it's either the indicator relay or flasher. By flasher do
You mean the indicator symbol flasher on the instrument cluster or one
of actual indicators

Offline GR40

  • Members
  • *****
  • Posts: 423
Re: Indicator problem
« Reply #3 on: February 11, 2015, 12:14:26 pm »
Sorry for my bad English. I mean the flasher lever switch. The one on the steering column. The contacts in them go bad after years of use. Maybe something shorts out in there! I had a problem similar to this but the smoke was coming from the steering column.

Offline BenG40 gmoNeY

  • Members
  • *****
  • Posts: 16
Re: Indicator problem
« Reply #4 on: February 11, 2015, 11:54:17 pm »
Sound mate thanks for your help. I know now
What steps to take to get this sorted.

Offline GR40

  • Members
  • *****
  • Posts: 423
Re: Indicator problem
« Reply #5 on: February 12, 2015, 11:29:14 pm »
For starters I would try changing the relay cause that is most likely to be faulty. If you can't short a genuine vw one, General Motors makes the same flasher relay (I know cause there is one on my car) . If I remember correctly the vw original number is 21. If that doesn't short the problem then it's either the lever or a shortcut somewhere in the wiring that you will have to find.

Offline BenG40 gmoNeY

  • Members
  • *****
  • Posts: 16
Re: Indicator problem
« Reply #6 on: April 30, 2015, 01:21:22 am »
Thanks for the help it was the relay indicators and hazard all
Work now

Cheers